src 5 yenileme denizli src5

SRC 5 Belgesi Yenileme Eğitimi

SRC 5 belgesi, beş yıl boyunca geçerlidir. Belge süresi dolmadan bir yıl önce yenileme eğitimine katılmak gerekir.

Yenileme Eğitimi Gerekliliği

Tehlikeli madde taşımacılığı yapan şoförler, her beş yılda bir yenileme eğitimine katılmalıdır. Bu eğitim, değişen teknik bilgiler, yasal düzenlemeler ve yeni gelişmeleri takip etmelerini sağlar. SRC 5 belgesi ile tehlikeli madde taşıyan şoförler, beş yılın sonunda tazeleme eğitimine katılmak zorundadır.

SRC 5 Yenileme Eğitim Süreleri

Temel Eğitim

Temel eğitimde alınması gereken ders saati 9 saattir. Yenileme eğitiminde, 1 saatlik uygulama eğitiminden muaf tutulurlar. Kalan 18 saatlik teorik eğitimin yarısı olan 9 saatlik kısmı alınır.

Tanker Eğitimi

Tanker eğitiminde alınması gereken ders saati 6 saattir. Yenileme eğitiminde, şoförler 1 saatlik uygulama eğitiminden muaf tutulur. Eğitim süresi 13 saatin yarısı olan 6 saattir. Tanker sınavında başarılı olanlar, beş yıl dolmadan tazeleme eğitimine katılırlar.

Sınıf 1 Patlayıcı Eğitimi

Patlayıcı eğitiminin toplam süresi 8 saattir. Yenileme eğitiminde, 4 saatlik kısmı alınır. Uygulama eğitimi bulunmamaktadır.

Sınıf 7 Radyoaktif Eğitimi

Radyoaktif mal taşıyan şoförler için toplam ders süresi 8 saattir. Yenileme eğitiminde bu sürenin yarısı olan 4 saat alınır.

SRC 5 Yenileme Eğitiminde İstenilen Evraklar

Yenileme eğitiminde gerekli evraklar şunlardır:

  • Son altı ay içinde çekilmiş iki adet resim.
  • Bir adet kimlik fotokopisi.
  • Bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Bir adet sürücü belgesi fotokopisi.
  • Bir adet SRC 5 belgesi fotokopisi.

Yenileme eğitimine katılmadan önce kursumuzu arayarak SRC 5 belgesi yenileme fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Bu evrakları hazırlayarak ve belirlenen sürelerde eğitime katılarak SRC 5 belgenizin süresini uzatabilirsiniz. Böylece tehlikeli madde taşımacılığını güvenle sürdürebilirsiniz.